torstai 7. kesäkuuta 2018

Tunnelmia Maailma Kylässä-festivaaleiltaOlimme mukana Moninainen Suomi -teltassa

Paljon ihmisiä eri kulttuureista, musiikkia, voimakkaita tuoksuja ja lämmin kesäpäivä. Olimme toissa viikonloppuna Maailma kylässä -festareilla, saimme mahtavan tilaisuuden osallistua tapahtumaan, jossa on edustettuna niin monia eri kansoja. Pääsimme mukaan Monihelin Moninainen Suomi -telttaan ja saimme järjestää ohjelmaa. Ohjelmassa meillä oli tietovisa Suomen romaneista, simulaatioleikki ¨astu romanin saappaisiin¨, romaniasun sovittamista ja otimme myös osaa paneelikeskusteluun, jonka aiheena oli vihapuhe. Itse en päässyt mukaan lauantaina, mutta sunnuntaina olin teltalla ja haluan kertoa omakohtaisesta kokemuksesta.
Vihapuhe-paneelin panelistit

Saavuin paikalle ja heti kiinnitin huomion väenpaljouteen, porukkaa oli paljon. Teltalla tunnelma oli mahtava. Meidän ensimmäinen ohjelma oli tietovisa ja saimme hienosti tuotua perustietoa romaneista esille tämän avulla. Teltassa oli paljon menoa ja vilskettä koko päivän ajan. Rakastan kohdata ihmisiä ja minua kiehtoo monikulttuurisuus ja tapahtuma on oiva tapa tehdä tätä. Meidän asun sovituspisteellä oli porukka jonoksi asti ja meidän vaatetus aiheutti paljon keskustelua ja hämmästystä. Hameen paino monelle oli yllätys.
Hameensovituspiste

"Romanin saappaissa" -simulaatioleikki
Oli mahtavaa saada tavata monia uusia ihmisiä ja käydä keskustelua monenmoisista aiheista. Minä ja Dimitri jopa saimme huikean idean keskustelussa, mutta ei siitä sen enempää vielä. Simulaatio leikin aikana saimme kertoa lisää kulttuuristamme ja lisäksi annoimme muiden kysellä vapaasti meistä. Saimme paljon kysymyksiä ja uskon, että saimme muutettua muutaman ihmisen ajatuksia romaneista. Se että saamme kumottua ennakkoluuloja ja -asenteita, on tärkeää ja syy miksi edes osallistuin tapahtumaan alun perin, ensi vuonna kyllä aioin mennä, vaikka ei olisikaan työtehtäviä. Päivä jatkui mukavasti ihmisten kanssa keskustelemalla ja auttamassa sovittamaan romaniasua. Haluan vielä mainita miten upeasti tapahtuma oli toteutettu ja isot aplodit kaikille järjestäjille.

-Carmen

Dimitri ja Kaisla poliisin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Harjoittelijan esittely osa 2

Hei! Olen Aila Åkerlund 26v. Olen työharjoittelijana Au mensassa.Olen ollut työharjoittelijana monissa eri paikoissa ja katsellut mikä olisi...