maanantai 3. joulukuuta 2018

Marraskuun kyselyn tulokset

Marraskuun kyselyn aiheena oli harrastukset ja vapaa-aika. Mitä te haluaisitte tehdä ja harrastaa. Tässä tiivistelmä vastauksista.

Suurin osa vastaajista oli nuoria naisia, aika lailla ikähaarukalla 13-29 vuotta. Vastauksia tuli ympäri Suomea, suurin osa kuitenkin Helsingistä ja Vantaalta.
Moni vastasi ettei oikein harrasta mitään vapaa-ajallaan, kavereiden kanssa hengailu sekä musiikkiharrastus vaikuttivat sellaisilta mitä tähän kyselyyn vastanneet eniten harrastivat vapaa-ajallaan.

Kysyimme myös mitä haluaisitte harrastaa ja tehdä, millaisiin tapahtumiin olisi kiinnostusta osallistua. Eniten vastauksia tuli musiikkitapahtumiin, liikuntaharrastuksiin ja taiteeseen (valokuvaus yhtenä taiteenlajina sekä elokuvien katsominen).
Osalla oli halua myös itse olla mukana suunnittelemassa ja järjestämässä tapahtumia, musiikin parissa sekä päästä vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin. Leirejä toivottiin ja kielikerhoja (romanikielen opetusta).

Yli 70% vastaajista koki ettei heidän paikkakunnallaan järjestetä tarpeeksi tapahtumia romaninuorille. Eniten tapahtumista ja muusta vastaajat kuulevat Facebookista, muusta sosiaalisesta mediasta, kavereilta sekä perheeltä.

Kiitos jokaiselle joka vastasi, olkaa kuulolla joulukuun kyselyä varten, jokainen vastaus on tärkeä ja näin pääsemme tekemään enemmän nuorten eteen asioita, niin tapahtumia kuin yhteiskunnallisia asioita. Oikein onnellista joulun odotusta ja toivottavasti maahan sataisi lunta niin tulisi valkea kaunis joulu meille koko Suomeen. 


Terveisin, Jasna (jasna.aumensa@gmail.com) 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Harjoittelijan esittely osa 2

Hei! Olen Aila Åkerlund 26v. Olen työharjoittelijana Au mensassa.Olen ollut työharjoittelijana monissa eri paikoissa ja katsellut mikä olisi...