torstai 21. helmikuuta 2019

Luentoja

Luentoja

Vuosi 2019 on käynnistynyt nopeasti ja nyt ollaan jo helmikuussa. Olen ollut koko alkuvuoden flunssassa, enkä ole vieläkään parantunut kunnolla. Alkuvuosi on ollut töissä hyvin luento painoista. Olimme yksi viikko Loviisan ruotsinkielisessä lukiossa, jossa oppilaita oli neljästä eri maasta, Suomesta, Tanskasta, Islannista ja Slovakiasta. Heidät jaettiin eri ryhmiin niin, että joka ryhmässä oli oppilaita eri maista.

Oppilaat kiersivät ryhmässä eri pisteillä ja kussakin pisteessä oli eri vähemmistöistä edustaja/edustajia. Olimme yhdellä pisteellä ja oppilaat saivat kysyä meiltä mitä vain kysymyksiä romanikulttuuriin liittyen.

Saimme aikaan hyviä keskusteluja, joissa käsittelimme hyvin paljon romaneiden asemaa eri Euroopan maissa. Suomen romaneiden vaatetus herätti myös paljon kysymyksiä. Aika meillä oli hieman rajallinen ja tuntui että, keskustelut jäivät kesken. Ryhmissä keskustelimme englanniksi ja se toi oman pienen lisähaasteen. Englannin kielitaitoni ei ole mitään huippuosaamista, mutta pärjäsin kyllä ja puheestani saatiin selvää.

Kaiken kaikkiaan päivä oli mahtava ja oli rikkaus saada kertoa romaneista oppilaille. Jotkut oppilaat eivät edes tienneet romaneiden olemassaolosta. Koen itse tärkeänä kertoa omasta kulttuuristani.

Kävimme myös Poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella. Meiltä on aikaisemminkin käynyt siellä porukka, mutta itse en ole aikaisemmin ollut mukana. Sielläkin oppilaita jaettiin ryhmiin. Ryhmässä oli aina POLAMK:kin oppilaita, maahanmuuttajia ja romani.

Minun ryhmässäni käytiin keskustelua romaneiden ja poliisien välisistä ennakkoluuloista, keskustelun sävy oli positiivinen ja ilmapiiri oli avoin.

Tämäkin tilaisuus on aivan mahtava. Pääsemme oikeasti murtamaan ennakkoluuloja tulevien poliisien kohdalla. Yhdistyksellämme on etuoikeus saada tehdä yhteistyötä poliisin kanssa.

Näiden tilaisuuksien lisäksi meillä on muutamia ihan tavallisia koululuentoja. Luentojen pitämisestä on tullut minulle yksi hauskimmista työtehtävistä.Kuva, joka sisältää kohteen henkilö, sisä, ikkuna, poseeraaminen

Kuvaus luotu automaattisesti
Terveisin, Carmen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Harjoittelijan esittely osa 2

Hei! Olen Aila Åkerlund 26v. Olen työharjoittelijana Au mensassa.Olen ollut työharjoittelijana monissa eri paikoissa ja katsellut mikä olisi...