torstai 4. helmikuuta 2016

Minun mielipiteeni -Teresa

Romaninuoren syrjäytyminen
Osallistuin syksyllä 2015 romaninuorten neuvostoon, siellä on tarkoitus saada romaninuorten ääni kuuluviin ja heidän mielipiteensä erilaisista asioista. Haluan saada ääneni kuulumaan asioissa, joita koen itse tärkeänä. Tahtoisin erityisesti puuttua ja ehkäistä romaninuorten syrjäytymistä ja kehottamaan romaninuorta panostamaan koulunkäyntiin ja oppivelvollisuuden suorittamiseen.
Kaikkein huolestuttavimmaksi koen romaninuorten syrjäytymisen koulussa ja koulunkäynnissä, eli romaneissa on paljon enemmän koulupudokkaita. Romaninuoria tulisi tukea enemmän koulun käymisessä. Monet romaninuoret kokevat itsensä syrjäytyneeksi jo lapsena. Romaninuorille mielestäni tulisi keksiä oppi-suunnitelma koulun käyntiin. Myös nuorten vanhempien pitäisi enemmän puuttua lapsen koulun käyntiin jo ala-asteelta asti, seurata heidän opiskelua vierestä ja olla ajan tasalla lasten koulutehtävistä.
-Teresa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Harjoittelijan esittely osa 2

Hei! Olen Aila Åkerlund 26v. Olen työharjoittelijana Au mensassa.Olen ollut työharjoittelijana monissa eri paikoissa ja katsellut mikä olisi...