maanantai 25. tammikuuta 2016

Terveisiä Romaninuorten neuvostosta!


Aluksi kun liityin kyseiseen neuvostoon syksyllä 2015, en oikein tiennyt, enkä tajunnut mihin lupauduin mukaan. Ensimmäisen kokouksen jälkeen kaikki valkeni kuitenkin minulle ja tiesin, että haluan olla mukana kympillä! On todella hienoa, että tätä kautta me voimme saada romaninuorten ääntä paremmin kuuluviin, sekä tehdä näkyväksi sen, että meissä on myös niitä ns; "hyviäkin" tapauksia.
Tarkoituksena on yrittää saada murrettua niitä raja- aitoja, joita meidän ja valtaväestön välillä vielä vallitsee. Jos ihmisillä ei ole tietoa tarpeeksi, niin ei mikään muutu parempaan suuntaan. Pyrimme myös edistämään yhdenvertaisuutta koulutuksen, työnhaun sekä muiden eri palveluiden osalta. Meistäkin on moneksi, jos meille vain annetaan mahdollisuus näyttää taitomme ja osaamisemme!

Kevätkaudella keskitymme paljolti kehittämään verkostoja erilaisten järjestöjen ja toimijoiden kanssa, jotta saisimme enemmän ovia auki ja ääntämme kuuluviin paremmin sekä levittämään tietoa toiminnastamme paremmin. Toukokuussa on tulossa myös isompi tapahtuma, jossa luvassa laulamista, tanssimista ja kenties jotain muutakin kivaa. Tapahtumasta tulee lisätietoa myöhememin hyvissä ajoin.
Meihin voi ottaa rohkeasti yhteyttä, jos haluat vaikka tietää enemmän romanikulttuurista tai jostain muusta mieltä askarruttavasta asiasta. Voit ottaa Romaninuorten neuvostoon yhteyttä osoitteessa romaninuortenneuvosto@gmail.comTällä hetkellä neuvostoon kuuluu 7 jäsentä. Etsimme vielä muutamaa aktiivista ja sitoutumishaluista jäsentä, joita uudet tuulet ja haasteet eivät pelota. Neuvosto kuuluu Au mensa II - Tule mukaan! Suomen Romaniyhdistys ry:n nuorisoprojektin alaisuuteen. Au mensa II projektin työntekijöiden yhteystiedot näet alla: 

Janita
p. 045 6423 804
janita.aumensa@gmail.com

Anna
p. 045 6426 015
anna.aumensa@gmail.com
Monelta ulkopaikkakuntalaiselta on tullut myös kyselyitä siitä, eikö tällaista neuvostoa ole kuin pks seudulla. Tällaista neuvostoa tosiaan ei olekaan aikaisemmin ollut, ja olemme vielä itsekin ihan alkutekijöissä. Tulevaisuudessa kuitenkin on tarkoitus mallintaa neuvoston toimintoa siten, että sitä olisi helppo toteuttaa myös muissa Suomen kaupungeissa. Voit myös ottaa meihin yhteyttä, mikäli olet kiinnostunut etäjäsenyydestä.

Tässä vielä viralliset Romaninuorten neuvoston säännöt:
1) Kunnioita kaikkia ihmisiä
2) Ota jokainen henkilö yksilönä huomioon
3) Ota jokaisen henkilön mielipiteet huomioon
4) Neuvoston jäsenet noudattavat vaitiolovelvollisuutta
5) Omat mielipiteet tuodaan reilusti julki
6) Ole aktiivinen
7) Ole rehellinen
8) Ole luotettava
9) Ketään ei syrjitä mistään syystä
10) Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton neuvosto

- Valde

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Harjoittelijan esittely osa 2

Hei! Olen Aila Åkerlund 26v. Olen työharjoittelijana Au mensassa.Olen ollut työharjoittelijana monissa eri paikoissa ja katsellut mikä olisi...