perjantai 2. helmikuuta 2018

Tunteet

On todella huolestuttavaa katsoa miten moni nuori on karannut pois kotoa lähiaikoina. Tälle asialle on pakko olla hyvä selitys. Uskon itse sen johtuvan siitä, ettei kotona kaikki ole hyvin tai sitten jotain oleellista puuttuu kun pitää karata. Lähteekö nuori kenties etsimään maailmalta jotain tiettyä tunnetta joka täyttää tyhjiön sydämessä vai mistä on kyse?

Meidän kulttuurissamme ei monetkaan tunteitaan näytä lapsilleen tai niistä ei vain puhuta. On kuitenkin äärimmäisen tärkeää näyttää lapselle, että heitä rakastetaan ja heistä välitetään. Se on yksi iso osa terveen identiteetin luomista jo lapsuuden varhaisvaiheessa. Kotoa lähtee kuitenkin oikeaoppiset arvot ja sieltä lähtee käsitys siitä millaisena nuori näkee maailman. Se ei ole noloa eikä se ole häpeää sanoa, että rakastaa sekä välittää.


Lapsi ei saisi missään nuoruuden vaiheessaan kokea turvattomuutta tai joutua pelkäämään. Ne ovat asioita jotka saattavat seurata myös aikuisiällä ja jättävät vakavia traumoja aikuisenakin. Viettäkää vanhemmat kunnolla aikaa lastenne kanssa ja osoittakaa heille se miten tärkeitä he ovat teille. Tunteiden osoittaminen on kuitenkin osa sitä mitä lapsi kaipaa sekä tarvitsee. Huonoa oloa se lapsi pakenee, mutta hyvää oloa luultavammin ei jos kotona on kaikki kunnossa.


Teille nuoret haluan sanoa että, olkaa vahvoja oman identiteettinne kanssa. Uskaltakaa olla vapaasti eri mieltä asioista. Tehkää päätöksiä elämässänne aina tarkkaan harkiten ja malttia käyttäen.


Vahva ihminen seisoo sanojensa sekä tekojensa takana, heikko ihminen menee virran mukana.


-Valde-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Harjoittelijan esittely osa 2

Hei! Olen Aila Åkerlund 26v. Olen työharjoittelijana Au mensassa.Olen ollut työharjoittelijana monissa eri paikoissa ja katsellut mikä olisi...