maanantai 27. maaliskuuta 2017

Ihmisyys


Millainen on tosiystävä? Onko hän ihminen, kuka pysyy rinnallasi koko elämän eri vaiheet. Osaa tukea ja olla turvanasi, kun sellaista tarvitset. Mielestäni hyvä ystävä on tehty monista eri aineksista. Hän on ihminen kenelle voit kertoa ne syvimmät ja ar
immat asiat jotka mieltäsi painaa. Hän tietää sanomattakin onko sinulla kaikki hyvin vai ei, kun hän näkee sinut. Hän osaa olla olkapäänä juuri silloin kun kipeimmin sitä tarvitset. Hän ei myöskään tuomitse sinua turhaan ennen kuin on kantasi kuunnellut. Onneksi ympärilläni on hienoja ihmisiä jotka ovat olleet monet vuodet vierelläni tukien ja ymmärtäen elämäni virsiä.
Hyvin usein ihmiset tuomitsevat toisen ihmisen edes tuntematta tätä. Hyvin usein itsekin syyllistyn siihen, että muodostan ihmisistä tietynlaisia mielipiteitä, vaikka heitä en tunne lainkaan. Olen joko kuullut vain heistä jotain huonoa tai sitten ensikohtaamisesta on jäänyt huono kuva. Se on asia, josta pyrin itsekin pois. Toivon, että jos ihminen kokee itsensä aikuiseksi, niin hän on valmis myös ottamaan asioista selvää paikan päällä. Varsinkin kaaleilla on paha tapa muodostaa mielipiteitä ihmisistä kuulemansa perusteella. Itse olen valmis muuttamaan mielipiteitäni ihmisistä joita en tunne, mutta oletko sinä? 
Usein tuntuu, että aikuisen iässä olevat ihmiset ovat monesti lapsellisempia kuin nuoret. Aikuiset ihmiset näyttävät reilusti kateellisuutensa, vihansa tai inhonsa toista ihmistä kohtaan. Mielestäni se ei kanna ihmistä kauas. Mietin jokunen ilta taaksepäin, että tunnenko ketään ihmistä kohtaan vihaa. Tulin siihen tulokseen, että Jumalalle kiitos en vihaa. En toki pidä kaikista kohtaamistani ihmisistä, mutta en myöskään sano heille mitään tyhmää. Toivoisin jokaisen ihmisen olevan nöyriä elämässään ja usein monenkin asian taakse kätkeytyy jotain kipeää mitä ei silmin voi nähdä.
Tekstini kiteyttäen ja nivoen yhteen: Kukaan meistä ei ole parempi toinen toistaan. Vaikka sinulla olisi miljoonia tililläsi tai tulisit miten hyvästä suvusta tahansa, se ei tee sinusta sen parempaa todellakaan. Jumala on ainut viimeinen tuomitsija ja kenelle me olemme tilivelassa. Jos sinulla on hyviä ystäviä elämässäsi, niin muista kertoa heidän tärkeydestään heille. Jokainen meistä on arvokas ja jokainen meistä on lahja Jumalalta. Voikaa hyvin!


-        - Valde 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Harjoittelijan esittely osa 2

Hei! Olen Aila Åkerlund 26v. Olen työharjoittelijana Au mensassa.Olen ollut työharjoittelijana monissa eri paikoissa ja katsellut mikä olisi...